Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salvem el Penedès considera que el Pla Director justifica un creixement desmesurat

El posicionament de Salvem el Penedès sobre la proposta d’assentaments urbans del Pla Director ve condicionada per una constatació que fa el mateix Pla quan afirma que amb el que ja està planificat actualment, es duplica la població de la comarca.

La plataforma ciutadana considera que aquest fet és força preocupant i considera que es tracta d’ un creixement excessiu. Per tant, la pregunta que fan ja no és quin model de creixement volem, sinó una altre molt més urgent; com administrarem tot el creixement que ja està planificat?

Salvem el Penedès creu que primer de tot, el Pla Director hauria de solucionar els problemes que comporten els creixements accelerats, creixements que provoquen una davallada de la qualitat de vida de la ciutadania del Penedès.

Per la plataforma ciutadana, el creixement que s’anomena estratègic en el Pla Director no fa limitacions i per tant, es podrà créixer sense cap mena d’obstacle tant en les zones residencials, com en les zones industrials. Les poblacions de Vilafranca, La Granada, Els Monjos i la Ràpita esdevindran la gran àrea metropolitana del Penedès, calcant models provinents de Barcelona.

Salvem també es posiciona contra el sistema corredor que promou el Pla, un creixement accelerat residencial i industrial a l’ entorn de la N-340, l’ AP-7 i altres vies de comunicació.

Quan al creixement que el Pla anomena “moderat” per Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Martí Sarroca i Sant Llorenç d’Hortons, creuen que aquesta suposada limitació, realment no es tal.

També recorden que hi ha municipis, com Olèrdola, Sant Cugat o Santa Fe, que estan aprovant el seu Pla Urbanístic durant la redacció del Pla Director i abans de la seva aprovació, proposant creixements desmesurats que res tenen a veure amb “creixements segons les necessitats internes”.

Salvem demana que es prenguin mesures perquè aquest creixement previst es pugui esglaonar i repartir proporcionalment en el temps i evitar que es pugui créixer molt en el propers anys i poc en la resta, tant pel que fa al sol urbà com al sol industrial. Finalment, Salvem el Penedès rebutja el lamentable espectacle que estan donant alguns municipis de la comarca intentant ocupar tot el sòl que sigui possible abans de que s’aprovi el Pla Director. Un debat seriós del Pla Director exigeix, segons afirmen, que la Conselleria d’Urbanisme decreti una suspensió de les tramitacions de revisions de Plans Generals fins que no estigui aprovat el Pla Director.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: