Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PSC i CiU s’acusen de manipulació i entorpir el procés de la vegueria del Penedès

El PSC acusa la plataforma pro vegueria d’estar manipulada per CiU, i els convergents juntament amb la CUP consideren que el PSC només va voler entorpir la reunió.

Continuen les reaccions de les diferents forces polítiques de la vila a causa de la polèmica per la convocatòria de ple per parlar de la vegueria. Recordem que ahir, arran d’una roda de premsa per presentar la convocatòria de ple extraordinari per parlar sobre qüestions territorials, va sorgir una disputa entre els convocants, la plataforma per una vegueria pròpia, CiU, ERC i la CUP; i els grups del PSC i IC. De fet, la qüestió va finalitzar ahir amb la no presència de socialistes i Iniciativa en la roda de premsa, i la queixa que se’ls havia exclòs.

Avui, el responsable de política territorial de la Federació Penedès-Garraf del PSC, Roberto Labandera, ha explicat a la premsa la seva visió dels fets que van succeir ahir, i que segons ha comentat van ser lamentables i son una mostra més de la intolerància i el poc esperit democràtic sobre tot de CiU. De fet, Labandera ha acusat la formació nacionalista de manipular la Plataforma i de treballar per apartar els socialistes d’aquestes reunions.

 

Per la seva banda, l’agrupació local de CiU ha convocat també aquest matí la premsa per parlar d’aquest tema. Pere Regull, el cap del grup municipal, ha explicat que l’acció d’ahir del PSC només obeeix a la voluntat d’amagar les seves veritables intencions.

 

Regull ha explicat que la intenció amb aquest ple és aconseguir que l’equip de govern, i més concretament el PSC, treballi en el sentit que marquen els acords del ple sobre la vegueria. D’aquí la proposta de crear una comissió amb representants de tots els partits polítics i de la plataforma per tal de fer-ne seguiment. Des de CIU es considera que el PSC sempre ha volgut al Penedès dins de l’àrea d’influència de Barcelona, i que en cap moment han treballat seriosament per la vegueria Penedès.

El regidor republicà Ramon Xena, socis de govern del PSC a Vilafranca, ha comentat també aquest matí que des del seu punt de vista els socialistes no han estat a l’alçada en aquest tema, del qual fa temps que se’n parla a la comarca, i en que hi ha molta gent implicada.

 

Els qui també s’han mostrat molt contundents han estat la CUP, que a través d’un comunicat ha insistit en que PSC i IC van voler assistir a la roda de premsa de presentació del ple, quan no hi havien treballat, amb la única intenció de manipular la proposta inicial dels convocants. La CUP també denuncia el doble joc del PSC, que davant la premsa manté una actitud pro vegueria, però que després en la gestió de l’Ajuntament i en els marcs de decisió territorial signen acords que contradiuen la voluntat del ple de l’Ajuntament.

 

Més moderat, i fent una crida al diàleg i a la participació s’ha mostrat el regidor del PP, Josep Ramon, que considera que el més important seria aconseguir el màxim consens per tal de treballar per un tema tant complicat com el de la vegueria.

 

Consideren que en un tema tant important, comptar amb la participació del principal grup del govern municipal, i de la força majoritària al govern català, podria ser clau per intentar arribar a bon port.

Finalment, l’agrupació local d’IC ha fet aquesta mateixa tarda també una roda de premsa per parlar d’aquest fet. El regidor Patro Recober, que forma part de l’equip de govern en el grup socialista, ha fet també una crida al diàleg i a mirar de treballar conjuntament per assolir un acord que faciliti arribar a assolir la vegueria. Recober ha destacat que IC sempre ha estat a favor de la vegueria penedesenca, i consideren que comptar amb el PSC ara que semblava que s’acostava a aquesta postura era positiu. Ha lamentat també que se’ls qüestionés la seva presència.

 

Recordem que el ple està convocat per el 21 d’aquest mes, a les 7 de la tarda, tot just abans del ple ordinari corresponent al mes de març que hauria de començar a les 8 del vespre.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: