Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Català del Sòl ha començat les obres del castell de Sant Martí Sarroca

La intervenció passa per condicionar l’entorn del castell amb la creació d’una zona de passeig, descans i oci per gaudir de l’entorn del conjunt format pel castell i l’església i de la plana de l’Alt Penedès, que s’estén al peu del turó de la Roca.

Les obres, que van començar la setmana passada, aniran a càrrec de l’ empresa Boixsa 2000 SA. Tenen un termini d’ execució de 4 mesos i mig i un pressupost de 315.415 EUR.

L’obra es concreta en la neteja i consolidació dels trams de muralla que ara estan coberts amb vegetació, la millora dels camins que van des de la carretera fins a l’església, la creació d’un passeig per vianants al cantó nord del turó, la millora de la il·luminació i la consolidació del tall a la roca provocat per l’antiga pedrera. Així mateix, es crearan noves zones d’aparcament al costat de la carretera alliberant de vehicles la plaça que hi ha entre el castell i l’església.

L’obra es basa en un projecte de l’estudi d’arquitectura Bosch-Cuspinera Associats SL i els promotors de l’actuació són l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural.

Les torres del castell, que són la part més antiga conservada fins ara, daten del segles XII i XIII. La resta de l’edifici disposa de finestrals i estructures clarament gòtiques. L’església de Santa Maria pertanyia al castell i conserva una bona part d’estructura romànica. L’ any 1906 ja va ser objecte d’una acurada restauració dirigida per Josep Puig i Cadafalch.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: