Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca acorda crear una comissió que impulsi una campanya a favor de la Vegueria

Aquest és el resultat més destacat d’un intens ple extraordinari que es va celebrar ahir al vespre a l’ajuntament, amb un saló de sessions ple de defensors de la vegueria que van mostrar pancartes i adhesius donant suport a la proposta plantejada per la Plataforma per una Vegueria Pròpia.

El ple va començar a les set de la tarda i es va allargar més de dues hores. El portaveu de la Plataforma, Fèlix Simón, va fer una primera intervenció, qualificant de cavall de Troia la postura del PSC dels darrers dies. També va defensar la vegueria perquè el Penedès no ha de ser una sucursal de la zona metropolitana.

El republicà Ramon Xena va demanar evitar retrets i treballar per la vegueria.

Pere Regull de CiU va apuntar la necessitat de mantenir els nostres signes d’identitat.

Des del PP, Josep Ramon, demanava un esforç pel concens.

Otger Amatller de la CUP dubtava de les intencions reals dels socialistes.

 

Per la seva part des del grup socialista, Josep Colomé, destacava que en els aspectes principals hi havia acord.

Hi va haver un intens debat, sobre tot en relació a unes esmenes presentades per el grup socialista, que es va mostrar partidari en el fons de la defensa de la vegueria però que no estava d’acord en determinats punts del document. El grup socialista plantejava que s’instés al Consell Comarcal a crear la comissió a nivell de tota la comarca. Els representants de la Plataforma que van tenir veu en el ple van mostrar-se contraris a la proposta i també des de la CUP i CiU es va demanar que fos Vilafranca qui liderès aquesta comissió. El grup d’ERC va fer una proposta alternativa buscant el consens i va plantejar crear la comissió inicialment a Vilafranca amb el propòsit de plantejar posteriorment que fos el Consell Comarcal que la desenvolupés. Semblava que s’arribaria a un acord però hi va haver un altre punt de conflicte. En concret respecte el número de representants dels partits dins de la comissió.

La proposta presentada per CiU, ERC i la CUP, fomentada per la Plataforma plantejava la presència d’un representant de cada partit polític i de sis membres de la plataforma, mentre que el grup socialista plantejava que es ponderés la presència dels polítics en funció de la seva representació en el ple, 3 socialistes, 3 convergents, 2 republicans, i del PP i un de la CUP, a més dels sis membres de la Plataforma i un representant de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Aquest va ser el punt de desacord. Al final es va aprovar el document tal i com s’havia presentat inicialment, amb el suport dels grups municipals de CiU, ERC, el PP i la CUP i el vot en contra del grup socialista. L’expectació que es va generar va convocar, a més dels mitjans de comunicació comarcals, la presència d’altres cameres de televisió, com per exemple les de TV3 que van fer un seguiment del ple específic pel programa La nit al dia de Mònica Terribes.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: