Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Subirats inicia una campanya de promoció del compostatge domèstic al municipi

Aquesta campanya té com objectiu promoure aquesta pràctica entre els habitants del municipi. Els únics requisits és disposar d’un mínim espai a l’aire lliure, inscriure’s prèviament a l’Ajuntament i assistir a les sessions de formació previstes.

A cadascun dels habitatges interessats, l’ajuntament facilitarà un compostador, material estructurant procedent de les restes d’esporga triturades del municipi, un remenador per a voltejar el material i un dossier informatiu. A més a més, des de la Mancomunitat es realitzaran tallers de formació per a tots els inscrits i s’oferirà assessorament permanent a tots els practicants per aclarir les possibles incidències.

De moment s’han adquirit un total de 80 compostadors de 420 litres de capacitat, mida suficient per a una família de quatre membres. La intenció del consistori és ampliar aquest nombre en funció de la demanda que hi pugui haver. Als centres d’ensenyament del municipi també es facilitarà un compostador per a introduir aquesta pràctica entre els més petits i reciclar part de les restes orgàniques que es generin a l’escola.

S’han convocat dues reunions informatives obertes a tothom on s’informarà amb detall als assistents sobre com participar en la campanya, aconseguir el compostador i la resta de qüestions a tenir en compte. Una primera el dijous 6 d’abril a les 8 del vespre al Centre Cultural i Recreatiu de Can Cartró; i una segona divendres 7 d’abril també a les 8 al mòdul de l’escola St. Jordi al c/ de les escoles de Sant Pau d’Ordal.

 

El període d’inscripcions per a participar en la campanya serà del 3 d’abril al 3 de maig i caldrà formalitzar-la a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic.

També està previst iniciar alguna experiència de compostatge col·lectiu en alguns nuclis rurals del municipi on hi hagi persones interessades.

El compostatge casolà és una pràctica senzilla i agradable que consisteix en reciclar les restes de menjar, de l’hort i el jardí sense sortir de casa. I obtenir un adob natural d’alta qualitat, el compost, que pot incorporar-se el sòl per a fertilitzar-lo i millorar-ne l’estructura i les propietats. Amb aquesta campanya es pretén reduir la quantitat de restes orgàniques i restes vegetals que ara per ara van a parar a l’abocador. Per les característiques del municipi, amb molts habitatges disseminats i amb espai exterior suficient, el compostatge casolà i col·lectiu és una pràctica especialment indicada per a reciclar les restes de menjar i del jardí, estalviant despeses de transport i tractament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: