Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní demana a ADIF el compliment del conveni

Arran del conveni signat entre l’Ajuntament de la capital del cava i el Ministeri de Fomento pel pas del TGV pel municipi, queda pendent l’ajardinament de la zona i l’expropiació dels terrenys que ocupa l’empresa FRAGSA, així com la posterior descontaminació abans de cedir-los al municipi per un període de 50 anys.

Des de l’Ajuntament s’ha demanat a ADIF, empresa responsable de l’execució de les obres, que li comuniqui en quin punt es troba l’expropiació dels terrenys de la fragmentadora.

ADIF, a requeriment de l’Ajuntament, ha fet arribar un informe sobre el compliment del conveni, on explica que des del Ministeri ja s’ha fet l’expropiació, però que encara no s’ha ocupat el terreny, ja que encara està pendent de resolució judicial. Segons diu el document, “fins que les afeccions expropiatòries establertes no es materialitzin i es finalitzin les actuacions d’ADIF previstes en aquestes finques, no és possible cedir a l’Ajuntament aquests terrenys, ni regenerar-los mediambientalment”.

L’Ajuntament també ha requerit a ADIF que compleixi correctament l’acord pres sobre l’ajardinament de la zona ja que, de moment, les actuacions fetes no es consideren prou satisfactòries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: