Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La producció d’aviram s’ha reduït en un 15% a l’Alt Penedès per la crisi de la grip aviar

Tot i que ja s’han detectat alguns casos en animals salvatges de països de la Unió Europea, el cert és que a l’Estat Espanyol encara no se n’ha trobat cap i per aquest motiu es manté la normalitat en la cria d’aviram pel consum humà.

De tota manera la difusió dels efectes de la grip a altres països ha motivat un efecte en els consumidors que de moment s’ha notat amb una davallada del consum d’aviram. Pel que fa a l’Alt Penedès la baixada en la producció de les granges se situa en un 15%, una baixada inferior a la resta de Catalunya o a la de l’Estat Espanyol que se situen entre el 20 i el 22%.El responsable de producció de l’empresa Ràfols Pujol Agropecuària, Joan Anton Rafecas, que és també representant dels productors d’aviram de Catalunya a la llotja de Bellpuig, destaca que a nivell europeu el problema és veterinari i no pas sanitari.Rafecas destaca que a tota la Unió Europea els processos de producció de productes càrnics disposen d’un control molt rigorós avalat per l’administració. Un control que degut a la crisi de la grip aviar s’ha intensificat.Rafecas apunta que a casa nostra no és possible que arribi un producte de consum humà al mercat sense que hagi passat per la certificació de l’administració. També destaca que per les característiques de les granges del Penedès és molt improbable que es puguin donar casos de grip aviar, perquè l’aviram no està en contacte amb animals que puguin venir d’altres llocs. Catalunya és la primera productora de carn d’aviram de l’Estat i l’aviram és un element de la nostra dieta Mediterrània. A Espanya es consumeixen 25 quilos per persona i any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: