Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local ha posat 9.000 multes durant l’ any passat, de les quals gairebé 8.500 de circulac

L’ any passat, la Policia Local de Vilafranca va imposar un total de 9.051 denúncies: 8.447 corresponen a infraccions circulatòries, 322 són competència del Servei Català de Trànsit i finalment, 282 són denúncies administratives.

Quan a circulació, per barris, 2.940 denúncies provenen del Centre i 1.904 del barri del Poble Nou, seguits a distància per l’ Espirall amb 891 denúncies, Les Clotes, Sant Julià, la Barceloneta i en menor mesura el Molí d’en Rovira, amb 209 denúncies, i la Girada amb 124.

Tot i el gran volum de denúncies, el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lecegui, afirma que han disminuït respecte l’ any anterior.

 

Quan al motiu de la multa, per número destaquen les 1.957 denúncies interposades per estacionar sobre la vorera, en segon lloc figuren 1.367 denúncies per estacionar en lloc prohibit i en tercera instància hi ha les multes per estacionar en zona de càrrega i descarrega.

 

 

Per quantitat també destaquen les denúncies que la Policia ha posat per estacionar davant de guals, en passos de vianants i en sisè lloc del rànquing, amb prop de 400 denúncies, apareix l’ ús del mòbil mentre es condueix.

Pel que respecta a les denúncies administratives es tripliquen respecte l’ any anterior. Destaca en primer lloc la tinença de drogues, en segon lloc, la venda ambulant sense permís municipal i les molèsties per soroll dins dels habitatges.

De les 322 denúncies imposades per la Policia que posteriorment ha tramitat el Servei Català de Trànsit, destaquen les multes per conduir sense permís i sense assegurança.

 

D’ altra banda, respecte les crítiques del PP al desplegament de la Policia Comunitària, el regidor de Seguretat Ciutadana afirma que estan satisfets amb el primer any de funcionament del servei. Quan a la seva presència, que ha estat de 168 dies des de l’ 1 de febrer al 31 de desembre de 2.005, recorda que inicialment ja estava previst que no cobrissin els 365 dies de l’ any.

El regidor de Seguretat Ciutadana anuncia que aquest any està previst ampliar la plantilla dels 6 agents actuals fins a 8.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: