Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Confederació de Comerç presenta l’acord amb el Banc de Santander per la rebaixa de les comissions

Els responsables de la Confederació de Comerç de Catalunya estan presentant per tot el territori l’acord que van signar la setmana passada amb l’entitat bancària, que consideren especialment avantatjós pel petit i mitjà comerç. La presentació per les comarques del Penedès i Garraf s’ha fet a Vilafranca, tot i que justament a la capital de l’Alt Penedès hi ha un nivell molt baixa d’associats a la confederació. Per exemple el Centre Vila no hi està associat. En canvi a Sant Sadurní hi ha un nivell molt elevat d’associats, prova d’això és que el sadurninenc Joan Raventós és assessor de la presidència de la Confederació.

El president de l’entitat, Miquel Àngel Fraile, ha recordat que l’any 1997 va començar un llarg procés per tal de reduir les comissions que les entitats d’estalvi cobren als comerciants quan utilitzen les targetes de crèdit per cobrar als seus clients. L’any 2002 la Confederació va iniciar un procediment legal a espanya davant del Tribunal de Defensa de la Competència i en el 2005 va arribar la resolució favorable als comerços, perquè les comissions s’ajustessin al cost real.

En el cas del Banc de Santander és el primer acord específic per aplicar aquestes rebaixes, i al que només hi tenen accés els associats a la confederació.

 

El Comerç i els Serveis a Catalunya van facturar el 2005 prop de 55 mil milions d’€. El 20% es van efectuar utilitzant targetes de crèdit, és a dir 11 mil milions d’€. Catalunya compta amb la major xarxa de caixers d’Espanya, més de 10 mil i de terminals de punt de venda, uns 250 mil. La taxa de descompte que els comerciants han suportat el 2005 se situa entorn del 2’2% de mitjana per operació, cosa que ha significat en comissions uns ingressos de 242 milions d’euros a les entitats financeres.

L’acord que ha entrat en vigor aquest mes de febrer entre les entitats emissores de targetes i les entitats representatives del comerç ha significat una reducció entorn del 50% de la taxa d’intercanvi i s’espera que es traslladi també a la taxa de descompte que és la que suporten directament els comerciants.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: