Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ escriptor vilafranquí, Xavier Hernández, publica el seu novè llibre de literatura juvenil

Es titula Operació salvament i ha estat editat per Baula, a la col·lecció Ala Delta. Recomanat per a nens i nenes a partir de 10 anys, el llibre té com a protagonistes el Guillem i la gata Campei.

En aquesta història, el Guillem pensa que ha acomplert un dels somnis de la seva vida, tenir una mascota, quan a casa seva arriba una gata prenyada, cercant aixopluc. Però, les coses no seran tan senzilles perquè el pare del Guillem no vol saber-ne res de la gata i per ajudar-la, el Guillem viurà un munt d’aventures.

Segons ha explicat Hernández, el punt de partida de la història és real: fa dos anys va arribar una gata a casa seva i com que no se’n podien fer càrrec, ella i els seus gatets van acabar en unes golfes de la Parellada. Precisament, Operació Salvament és el primer conte que ubica a Vilafranca, fent coincidir el final amb l’ inici de la Festa Major.

 

El nom de la gata protagonista, Campei, és un petit homenatge a l’ àvia de Xavier Hernández que sempre deia que “els gats se les campen soles”. Operació Salvament és el novè llibre que publica l’ escriptor i professor de secundària vilafranquí: l’any 1989 va publicar la seva primera novel·la, també a l’ editorial Baula.

 

En aquests prop de 20 anys, Hernández afirma que ha après dels errors i que ara escriu amb més maduresa narrativa.

El mes vinent veurà la llum el desè llibre de Xavier Hernández, es titula “El joc de la guineu” i en aquesta ocasió l’ edició ha anat a càrrec de Barcanova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: