Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fins el 15 d’ octubre està prohibit encendre foc al bosc

Aquesta prohibició, vigent des de la setmana passada, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. L’any 2005 es van cremar a Catalunya 5.470 hectàrees forestals.

El Decret 64/1995 regula que en els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta no s’hi pot encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat, sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no s’hi poden cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria. Tampoc no s’hi poden fer focs d’esbarjo ni derivats d’activitats relacionades amb l’apicultura. Dins les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, queda exclosa la prohibició de fer-hi foc quan s’utilitzin fogons de gas i barbacoes d’obra.

No obstant això, les persones que hagin de fer foc en aquest període han de presentar una sol·licitud a l’ajuntament corresponent o al Departament de Medi Ambient i Habitatge, que és qui determinarà si concedeix o no el permís per fer aquest foc i les mesures preventives que cal adoptar.

 

Durant l’any passat, a Catalunya hi van haver 888 incendis forestals, gairebé la meitat dels quals van ser originats per negligències. Una part molt important d’aquestes negligències estan relacionades amb cremes de restes agrícoles, de jardineria, d’altres restes vegetals i amb focs d’esbarjo. De moment, aquest any s’han cremat 40 hectàrees a Catalunya, mentre que en el mateix període de l’any passat se n’hi havien cremat 334.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: