Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta la novel·la basada en els fets del Compromís de Casp guanyadora del Lector de l’Odissea

L’engany de Casp s una novel·la situada al segle quinze, quan es va decidir que el successor de Martí l’Humà, últim rei de la corona catalano-aragonesa, seria el castellà Ferran d’Antequera.

Dins d’aquest marc històric, l’autor relata les peripècies de tres germans, partidaris del Compte d’Urgell.Molts historiadors coincideixen a afirmar que, amb el nomenament de Ferran d’Antequera, va iniciar-se una distància entre la població catalana i el poder monàrquic espanyol que encara perdura.L’autor de la novel.la és el barceloní Xavier Renau, advocat i escriptor. Tot i que ja ha publicat diversos llibres de poesia, biografies i ha fet col·laboracions en diverses revistes, aquesta és la seva primera novel·la publicada.Aquesta és la setena edició del premi narrativa El lector de L’Odissea, un premi dotat amb 13.000 euros, part dels quals els posen els mateixos lectors que fan de jurat. La resta de la dotació econòmica ve de part de la Fundació Enciclopèdia Catalana, l’ajuntament i La Caixa.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: