Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els vilafranquins Raimon Palau i Josep Escofet expliquen la seva experiència a la Sahara Marathon

Palau i Escofet, amb el suport de Ton Grau, van participar a finals de febrer en la sisena edició del Sàhara Marathon, una competició esportiva i solidària que se celebra als campaments de refugiats sahrauís de la Hamada.

Dimecres a l’Escorxador van fer una xerrada per explicar quina va ser la seva experiència, no només durant la competició sinó també durant la seva convivència amb les famílies sahrauís. De fet, el Sàhara Marathon és una iniciativa que serveix per col·laborar amb el poble sahrauí. Els esportistes s’allotgen a les haymas, amb les famílies sahrauís, durant diversos dies i així es produeix un intercanvi de cultures. A més, la competició comporta que s’aconsegueixin uns ingressos per tal de posar en marxa algun projecte en benefici dels habitants de la zona. En aquesta ocasió, es va iniciar la construcció d’una pista poliesportiva. D’altra banda, els participants van portar medicaments i material esportiu, aquest últim gràcies a la participació de l’atleta Abel Antón. El Sàhara marathon és molt més, però, que una competició esportiva i serveix perquè persones de molts països diferents s’uneixin amb un objectiu comú. Els participants es queden, sobretot, amb el bon tracte que van rebre per part de les famílies que els acollien i tot el públic que veia la competició, en general.  

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: