Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El vilafranquí Toni Mestres presenta un nou programa del Canal 33 dedicat a la divulgació científica

La setmana passada va començar a emetre´s el programa televisiu Quèquicom “amb l’ objectiu d’ encuriosir i fer arribar la ciència i la tecnologia a la vida quotidiana”.

El nou espai, que està presentat per el físic i exhome del temps vilafranquí Toni Mestres, va dirigit a un públic familiar.

Quèquicom presenta setmanalment un tema que tant pot ser els efectes de la congelació, com la grip aviària, sempre a partir d’ històries humanes. Per això, compta amb un equip de 3 reporters encuriosits que es desplacen per parlar amb científics i experts, mentre que des del plató, Toni Mestres fa demostracions i experiments per aclarir dubtes.

Segons ens ha explicat en una entrevista al magazín La Plaça, es tracta d’ experiments volgudament senzills.

El programa també presenta el pensament i la personalitat dels científics catalans més destacats, uns dibuixos animats que ajuden a resoldre curiositats i una secció titulada “La masia”.

Quèquicom és una producció del Departament de Nous Formats de TV3 i a diferència d’ altres programes de divulgació científica, com Més enllà del 2.000, és al 100% de producció pròpia.

Mestres ha fet d’ assessor en la fase de disseny del programa i finalment, també ha assumit la tasca de presentador a plató, cosa que li ha comportat tornar a posar-se davant la camera després de molts anys. De tota manera, explica que no té res a veure amb exercir d’ home del temps.

Quèquicom s’ emet els dimecres, a les 10 de la nit, pel Canal 33.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: