Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei de Medi Ambient engega una col·lecció de tríptics dedicada als parcs i jardins de Vilafran

Arran de les nombroses trucades que rep el Servei de Parcs i Jardins de Vilafranca sobre els arbres dels nostres parcs i carrers, s’ ha cregut convenient donar difusió al patrimoni natural de la Vila. Així, ha nascut aquesta col·lecció titulada “Parcs i Jardins” que ja compta amb dos números que es poden aconseguir a l’ Oficina de Turisme.

El primer tríptic està dedicat a les places de la Girada: la plaça de la Pau, dels Països Catalans i dels Drets Humans i el segon al Parc de Sant Julià.

Els fulletons comencen amb una breu presentació del parc o de la plaça que recull informació històrica, una descripció tècnica i també parla del seu disseny. A continuació, es desplega un mapa del parc amb la ubicació de les espècies i fotografies de tots els arbres i el seu nom.

A cada parc es destaca el seu element més significatius que al Parc de Sant Julià és la presència de la riera, com explica Marta Vallés, tècnica del Servei de Medi Ambient.

Els tríptics es complementen amb un apartat dedicat a la identificació de les espècies amb fotografies de les fulles i una breu descripció. Aquí hi trobem informació sobre els pollancres, la canya, la olivera, la ginesta o el roure.

La contraportada dels tríptics està centrada en la fauna pròpia de cadascun dels parcs i en els dos primers números dedicats a la Girada i al Parc de Sant Julià surten la garsa, les abelles, la cotorreta de pit gris i la cuereta blanca.

La tècnica municipal, Marta Vallès, i l’ enginyera agrícola, Marta Salamé, expliquen que la fauna ressenyada és fàcil de localitzar.

Els propers números de la col·lecció sobre els Parcs i Jardins de Vilafranca es dedicaran al Parc de la Pelegrina, al del Poble Nou i al Tívoli.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: