Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP diu que l’establiment de la taxa de llicències urbanístiques a Vilafranca ha encarit els pisos

El PP a Vilafranca ha recordat a través d’un comunicat que fa uns mesos l’increment dels preus dels pisos a Vilafranca va centrar gran part del debat polític a la Vila, i expliquen que consideren que l’equip de govern havia ajudat a aquest fet amb un augment innecessari de la pressió fiscal sobre l’activitat de la construcció.

Aquest augment queda palès, segons el PP, examinant la liquidació del pressupost del 2005, que es va fer en el darrer ple i en que hi havia un romanent de tresoreria de més de 3 milions 300.000 €. Des del PP recorden que l’equip de govern va decidir establir l’any passat una taxa de llicències que gravava la construcció dels habitatges amb un 1% del projecte d’obra. També es va incrementar fins el 4% l’impost de construccions, d’aquesta manera, el 2005 per la construcció d’un habitatge s’havia de pagar a l’Ajuntament un 5%, en comptes del 3’4% de l’any anterior. Segons el PP, aquest increment representa per un projecte d’obra de 180.000€ un increment per habitatge de 2.880€.

Els populars en el seu moment ja es van oposar a aquest augment, primer per que consideraven que aquest augment de la pressió fiscal afavoriria l’increment dels preus dels habitatges, ja que els promotors fan repercutir aquests augments en el preu de compra. Així mateix, des del PP es considera que l’increment del nombre de construccions a la vila ja ajudava a augmentar la recaptació sense necessitat d’augmentar la pressió fiscal.

 

De fet, finalment el PP considera que de les xifres que s’han fet públiques després de liquidar el pressupost de 2005 s’ha assolit un excés de recaptació de prop del 22% sobre el total dels ingressos pressupostats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: