Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El porta a porta de Sant Sadurní ha aconseguit que es reciclin el 80% dels residus que es recullen

El Departament de Medi Ambient de Sant Sadurní ha fet balanç del servei de recollida selectiva d’ escombraries porta a porta, que es va implantar el maig de l’ any passat.El regidor de Medi Ambient, Isidor Rando, qualifica els resultats d’ espectaculars perquè actualment només es porten a l’ abocador el 20% dels residus que es recullen i el 80% restant es recicla. Abans del porta a porta, es portaven a l’ abocador el 74% dels residus recollits.

El canvi ve donat, principalment, per l’ increment en la recollida del plàstic i sobretot de la brossa orgànica, com explica Isidor Rando. De plàstic es recull un 300% més que fa un any.

Quan als costos del nou sistema són similars. Segons explica Rando, el porta a porta encareix la recollida però abarateix el tractament posterior dels residus i el cànon que es paga, perquè arriba menys quantitat a la planta.

El mes de maig vinent es complirà un any de l’ entrada en funcionament de la recollida porta a porta i el Departament de Medi Ambient ha encarregat una enquesta per avaluar el grau de satisfacció dels sadurninencs i conèixer les seves propostes de millora.

Dels 300 habitatges enquestats, el 90% pensa que el servei és suficient, tant en el nombre de dies com en la freqüència de la recollida. El regidor de Medi Ambient destaca que un 80% afirmen que ho fan perquè val la pena reciclar. Isidor Rando

 

Rando assenyala que la gent gran valora especialment el porta a porta, mentre que els més reticents són els que tenen entre 30 i 50 anys.

Quan a les àrees d’ emergència, que permeten dipositar els residus fora dels horaris, es va començar amb 5 i ara n’ hi ha 3, però Rando ja avança que volen eliminar la del Centre.

Assolit un 80% de recuperació dels residus, els reptes passen per mantenir aquest alt nivell i per millorar la puresa de la brossa orgànica que arriba a la planta de tractament.

En aquest sentit, el Departament de Medi Ambient prepara una campanya per repartir bosses compostables als veïns amb l’ objectiu de reduir la utilització de bosses de plàstic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: