Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’ Alt Penedès ha aprovat les bases del futur Pla Comarcal per a la Igualtat

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el president del Consell Comarcal, Ramon Xena, i la consellera del Pla d’ Igualtat, Montserrat Vallès, van optar per visualitzar la importància que atorguen a la defensa de la igualtat de gènere, amb accions.

Així, ahir van presentar les bases pel Pla per la Igualtat de l’ Alt Penedès que vol ser la eina indispensable per assolir el grau d’igualtat necessari a la nostra societat.

El document, que és un punt de partida, aposta per la transversalitat, un increment de la presència i la participació de les dones en tots els àmbits de la vida social i la necessitat d’ oferir una atenció integral davant les necessitats de els dones.

A partir del document de bases, al llarg d’ aquest any s’ impulsarà un procés participatiu destinat a implicar les dones i entitats de la comarca en l’ elaboració d’ una diagnosi de la situació de les dones a l’ Alt Penedès, fent especial incidència en la realitat del món rural.

El resultat es traduirà en una proposta de Pla Comarcal per a la Igualtat a l’ Alt Penedès.

També s’ impulsarà una Guia de Recursos i Serveis per a les dones i s’ obrirà un espai al web del Consell Comarcal destinat a la participació.

Una altre de les idees que han llançat és la creació d’ una figura similar a la del Síndic de Greuges, al qual fer-li arribar les queixes.

D’ altra banda, coincidint amb el 8 de març, el Consell Comarcal s’ ha adherit al manifest promogut per la Diputació de Barcelona i la Federació de Municipis de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: