Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CITE de CCOO ha registrat un augment d’usuaris vinguts de sud amèrica i un descens dels marroquin

El secretari general de CCOO al Penedès-Garraf, Artur Cardona, ha fet aquest matí un balanç de les actuacions del CITE al llarg del 2005. Segon ha explicat Cardona, s’han atès un total de 238 usuaris, que han produït 472 consultes, amb una clara tendència a la baixa en aquest darrer any del col·lectiu de persones provinents del Marroc, que tot i ser majoritàris, han passat d’un 60% dels usuaris, al 32%. Per contra, els usuaris d’origen centre o sud americà han augmentat, passant d’un 24% al 48%; amb una presència important d’equatorians.

 

Des de CCOO consideren també que el període del 2005 ha estat molt marcat per el procés de regularització i renovació de papers de molts treballadors estrangers. Artur Cardona.

 

De les dades que ha fet públiques avui el CITE, destaca també que cada cop son més els estrangers que s’acosten al servei amb treball, però sense tenir legalitzada la seva situació al país. Per sectors els que tenen més demanda son l’agricultura, la indústria, el comerç i el servei domèstic; i per contra baixa la construcció. Dels que treballen, que son el 63%, hi ha prop del 16% que ho fan sense permís o sense contracte.

 

Cardona comentava que cal que l’administració tingui present que dintre d’uns mesos es tornaran a repetir les cues per a la renovació de la documentació dels immigrants que van fer-ho en el darrer procés, i que per tant caldran més mitjans per que no es donin casos de saturació.

Dels usuaris del CITE, més del 73% son residents a Vilafranca, prop d’un 6% als Monjos i un 5% a Sant Sadurní. La resta es reparteixen de forma força homogènia per la comarca.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: