Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja ha atorgat a l’Ajuntament de Vilafranca la Medalla d’Or de l’entitat

L’entitat a sorprès als assistens amb aquesta notícia en el transcurs de l’acte oficia de commemoració del centenari, al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

Avui al matí arribaven a Vilafranca el president i el secretari provincials de la Creu Roja. Ho feien acompanyats d’altres representats de l’entitat que han fet un recorregut pel carrer Misser Rufet, avinguda de Barcelona, Rambla nostra senyora i carrer de la cort, fins l’ajuntament. Aquest és l’itinerari que també es va fer ara fa cent, anys, l’any 1906, quan Creu roja va arribar a Vilafranca. La creu Roja es va fundar l’any 1859 i no va ser fins l’any 1906 que es va fundar a Vilafranca. Actualment i després d’haver evolucionat i orientat la seva activitat a les necessitats actuals, Creu Roja segueix treballant per l’atenció als col·lectius més vulnerables. Si bé en els inicis de l’entitat les tasques bàsiques eren les assistencials en temes sanitaris, actualment les seves activitats s’han diversificat i adequat a les necessitats

Actualment Creu Roja desenvolupa multitud de projectes encarats a gent gran, infància, joventut, persones amb disminució i cooperació internacional. L’entitat però posa un èmfasi especial en la necessitat de treballar per l’atenció als nouvinguts.

A les 12 del migdia, al saló de Sessions de la Casa de la vila, s’ha celebrat l’acte de commemoració de la fundació.

L’acte ha comptat amb una sopresa, ja que els representats de creu roja han guardonat l’Ajuntament amb la primera medalla d’or, la primera atorgada a un ajuntament per part de Creu Roja. Aquesta notícia ha estat rebuda amb sorpresa i molta alegria per part del consistori vilafranquí, que fins aquest moment no tenia notícia d’aquest fet.

Amb una xerrada de Telm Huguet, actiu voluntari de la Creu Roja, la presentació del llibre dit de reis, diari d’una infermera de 14 anys de la vilafranquina Ramona via i les intervencions dels representants de creu Roja. Marcel Esteve, alcalde de Vilafranca, ha clausurat l’acte i finalment els alumnes de l’escola de música han posat el punt i final amb una peça musical.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: