Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença una nova etapa del programa de Voluntaris per la Llengua

Aquest programa va néixer de la dinàmica interna dels cursos de català. Molts alumnes dels cursos bàsics i elementals es trobaven senzillament per conversar amb altres alumnes de cursos superiors amb la intenció de reforçar la fluïdesa, de perdre la vergonya o d’augmentar les expressions i els recursos lingüístics orals entre altres aspectes. D’aquesta manera, va començar la creació de les parelles lingüístiques.

Per participar enaquest programa només cal que una persona que parli català i una altra disposada a reforçar la llengua oral comparteixin un mínim de 10 hores de conversa (1 hora a la setmana) amb l’únic compromís de mantenir les converses sempre en català. A partir d’ara, totes les persones i entitats interessades en aquesta iniciativa, que també s’emmarca dins de la campanya “Dóna corda al català”, ja hi poden participar o adherir-s’hi.

A final de mes, els serveisi oficines de català del CNL Alt Penedès-Garraf organitzaran una sessió de presentaciódel programa. Aquest acte, en la majoria dels casos,també servirà per constituir les noves parelles lingüístiques o els trios. Així, doncs, cal que tothom que estigui interessat en el programa es posi en contacte, al més aviat possible, amb el Servei de Català, al carrer de la Font de Vilafranca, per omplir la fitxa d’inscripció. Durant la sessió de presentació del programa també es donaran les orientacions i els materials necessaris a les persones participants.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: