Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un nou espai del magazin La Plaça aborda setmanalment qüestions de salut mental

Sota el nom de "Amb el terrat, ben moblat", els dimecres al matí s’ aborden qüestions de salut mental, fent especial èmfasi en la prevenció.

"Amb el terrat, ben moblat" és un espai impulsat per el Departament de Salut i Consum de Vilafranca, que coordina la tècnica Imma Marrugat.

Segons els experts, el segle XXI hi haurà més casos de malalties mentals que no pas de càncer i segons l’ Organització Mundial de la Salut, un 20% de la població mundial patirà al llarg de la seva vida una malaltia mental greu i les possibilitats de patir una malaltia mental lleu encara són molt més altes. Només a Catalunya, per exemple, prop del 14% de la població pateix ansietat.

L’ objectiu de l’ espai radiofònic és donar eines i recursos per detectar els problemes inicialment, com ha explicat Marrugat.

Tots coneixem els símptomes d’ una grip o d’ un encostipat i en canvi, desconeixem com comença una depressió o una ansietat per citar dues malalties mentals molt esteses. "Amb el terrat, ben moblat" pretén donar a conèixer els símptomes de les malalties mentals perquè ens hi puguem reconèixer i també trencar tòpics i tabús al respecte.

Per exemple en el programa de la setmana passada, la psiquiatra Pilar Muley, traçava la barrera que converteix l’ ansietat en patològica.

Actualment, estan creixent molt els trastorns mentals entre els infants i justament aquest dimecres i el vinent el programa està dedicat a explicar com es poden detectar els signes d’ alarma en els infants de 0 a 6 anys.

Al llarg de les properes setmanes també es parlarà de l’ adolescència, les relacions entre pares i fills o les drogues.

"Amb el terrat, ben moblat" es pot escoltar tots els dimecres, excepte la primera setmana de mes, a dos quarts d´11 del matí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: