Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Marcel Esteve assisteix a la trobada del president Maragall amb els alcaldes de les capitals de coma

L’organització territorial i la immigració van ser dos dels temes més debatuts en la trobada, i en ambdos punts el president Maragall va voler destacar la importància del paper que han de jugar

L’Alcalde de Vilafranca Marcel Esteve va assistir dimecres al Palau de la Generalitat a la reunió que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va mantenir amb els alcaldes de les capitals de comarca catalanes. El juliol de l’any passat ja va tenir lloc una trobada de característiques similars. L’organització territorial i la immigració van ser dos dels temes més debatuts en la trobada.

En l’apartat d’organització territorial el president Maragall va explicar que era un bon moment per afrontar aquest repte, necessari pel país i va assegurar que hi hauria acord en la seva aplicació. El president va refermar la seva aposta pel món local afirmant que Catalunya creixerà més i millor si el Govern de la Generalitat i els governs locals treballen junts. El president Maragall ha deixat clar una vegada més l’aposta del Govern català pels ajuntaments a l’hora crear una Catalunya en xarxa i perquè puguin gestionar les competències que afecten més directament als ciutadans. En referència al tema de l’organització territorial, l’Alcalde de Vilafranca Marcel Esteve va demanar que s’abordi aquest tema d’una forma decidida des del govern de la Generalitat per tal que al més aviat possible es pugui clarificar. Esteve va demanar un diàleg fluid en aquest tema amb els ens locals.

En immigració, el president català ha coincidit amb els alcaldes que el creixement de la immigració a diverses poblacions catalanes comporta uns canvis que s’han de tenir en compte i cal estar en condicions d’afrontar.

En la seva intervenció a la trobada, l’Alcalde de Vilafranca Marcel Esteve també va demanar també un esforç del govern per desplegar la política social de la Generalitat en el territori en especial els serveis que tenen a veure amb l’educació, la sanitat, etc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: