Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L`escola Sant Ramon acull el 22è sopar solidari contra la fam

Aquest sopar s’inscriu en els actes de la 47ª Campanya contra la fam, organitzades per Mans Unides

La sala d’actes de l’escola Sant Ramon acollia ahir el 22è sopar solidari contra la fam. Aquest sopar, organitzat des del grup tercer Món- Mans Unides de Vilafranca és un dels actes que s’afegeixen a la 47ena campanya contra la fam. Sota el lema d’un altre món és possible", aquest any els beneficis de la campanya pretenen portar a terme el desenvolupament agropecuari a comunitats indígenes al Perú.

Aquest projecte està xifrat en 45.177 euros i es desenvoluparà als districtes de Rio Negro i Pangoa, a la província de Satipo, situat a l’Amazònia Peruana, procurant oferir informació sobre les eines i els mecanismes per al conreu, així com per la cura del bestiari.

En el projecte d’aquest any és treballa conjuntament amb els arxiprestats de Piera-Capellades, Anoia i Vilanova i la Geltrú per tal d’agrupar els diners necessaris i accedir a projectes amb més envergadura.

El sopar d’ahir coincidia amb el Dia internacional del dejuni voluntari. I per aquest motiu es va convertir en un sopar senzill i representatiu, ja que segons la organització, l’objectiu no és el sopar sinó compartir experiències i parlar de projectes.

Precisament l’acte central dels sopars solidaris és sempre la intervenció de persones que han desenvolupat tasques de cooperació o voluntariat al tercer món. En el sopar d’ahir va intervindre José Antonio ferrer. Actualment Provincial de la Societat de Missions Africanes i que va residir durant set anys a costa D’Ivori, on va fundar un centre de formació professional per a joves.

L’objectiu d’aquestes intervencions és apropar en primera persona les experiències entorn a la ajuda al tercer món. Conscienciar que cal actuar davant les injustícies i que aquesta és la única manera de canviar la situació d’aquests països.

La 47 ª Campanya contra la fam continua avui dissabte i demà diumenge amb les pregàries i col·lectes extraordinàries a totes les misses per la financiació del projecte i finalitzarà el proper divendres 17 de març amb la projecció de la pel·lícula Tu y yo y todo lo demàs en col·laboració amb cineclub Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: