Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista portuguès Jorge Rodríguez exposa a la Galeria Palma XII un recull de quadres sota el títo

L’artista presenta la seva segona exposició individual al nostre país que conté una sèrie de peces pictòriques, d’olis sobre tela, molt característica del seu estil.

Rodríguez intenta expressar a través de les seves obres l’exploració sobre com utilitzar les possibilitats del color a l’hora de plasmar valors atmosfèrics.

Un treball que ens parla de la llum, molt important aquí perquè la llum pot ser absència i presencia. La llum pot venir de dalt o de baix, pot caminar d’un cel o d’un mar. La llum pot ser artificial.

Els llenços abstractes son generalment de grans mides i quasi monocroms a la vista del espectador. Els quadres presenten espais atmosfèrics realitzats per la conjunció de diferents capes de color .L’autor pretén explorar varies tècniques i llenguatges plàstics que reflecteixin i confronten el diàleg entre la llum i la ombra, elements que s’apropen i fonen, a la vegada que originen contrastos lluminosos i gradacions de color que inciten a la contemplació i a la reflexió. Segons Rodrigues el que venc es contemporaneïtat.

Venc urbanisme contemporani, no venc naturalesa romàntica, si no que venc contemporaneïtat. Son treballs molt ben acabats, expressen una forma fotogràfica, tenen un acabament especial amb una superfície industrial.

Rodrigues forma part d’una generació d’artistes portuguesos que ha orientat el seu treball vers el camp de la pintura manual, sensorial i visual aconseguits a través de la pràctica de la pintura i del disseny. Per l’artista la pintura no és només somiar, pensar, veure o tenir una idea. Si no que s un treball molt intensiu.

L’exposició, que estarà oberta fins el 5 de març, es podrà visitar de dilluns a divendres, de deu a dues del migdia i de cinc a nou del vespre, i dissabtes i festius de dotze a dues del migdia i de sis a nou del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: