Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament i l’Oficina de Català de Sant Sadurní fomentaran l’ús del català al comerç

La Regidoria de Normalització Lingüística i l’Oficina de Català de la capital del cava inicien dues actuacions per fomentar l’ús del català als establiments comercials de la població.

D’una banda, es farà un estudi que indicarà l’estat actual del català en els comerços i, de l’altra, el mes de març començarà una campanya destinada a animar els comerciants a fer servir la llengua pròpia del país en l’atenció als clients. Aquestes actuacions es duen a terme en col·laboració amb la Unió de Botiguers de Sant Sadurní.

Així, durant les properes setmanes, una persona en nom de l’Ajuntament visitarà tots els comerços de la vila per conèixer la situació actual del català i els informarà sobre l’assessorament que els ofereix l’Oficina de Català i els recursos que els comerciants tenen a l’abast per treballar en aquesta llengua. Tot i que el comerç a Sant Sadurní presenta un grau elevat de normalitat pel que respecta a la utilització de la llengua catalana, es volen tenir dades exactes i actualitzades per dissenyar noves actuacions de cara al futur.

D’ altra banda, Sant Sadurní també participarà a la campanya "Establiments col·laboradors", que consisteix a arribar a un compromís amb els establiments de serveis que voluntàriament s’hi vulguin adherir perquè facin la primera atenció als ciutadans en català i mantinguin aquesta llengua en la conversa, sempre que sigui possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: