Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per Una Vegueria Pròpia demana als partits polítics que no facin servir la vegueria am

El Vendrell va celebrar dijous un ple municipal en el que es va portar a aprovació una moció a favor de la vegueria , que va rebre els vots a favor de tots

Aquest no ha estat l’únic ple que s’ha pronunciat sobre el tema, perquè també la setmana passada Vilanova i Sitges van fer sessions plenàries. A Vilanova la moció es va aprovar sense cap vot en contra i a Sitges es va aprovar amb els vots en contra del PSC. En aquest sentit el membre de la Plataforma, Sergi Marin, destaca la resposta contundent a la decisió del govern de la Generalitat d’iniciar la consulta als ajuntaments només amb set vegueries, sense contemplar la possibilitat de la del Penedès. Des de la Plataforma no veuen amb bons ulls que algun partit polític es vulgui apropiar les reivindicacions de la vegueria, ni tampoc que s’utilitzi per fer-ne una arma política. En resposta als comentaris del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, sobre el fet que el pacte Mas-Zapatero dificulta la vegueria, Marín ha recordat que, de fet, la constitució ja preveu que no es faci cap canvi en les diputacions sense l’aprovació d’una llei orgànica. Per tan la possibilitat de modificacions és només una qüestió d’acord polític. També cal tenir present que la proposta del govern tripartit suposa la necessitat de modificació de les diputacions actuals, perquè situa la comarca del Solsonés, actualment lleidetana, dins de la vegueria central de Barcelona, o la Cerdanya, que en l’actualitat és gironina, dins de la vegueria del Pirineu, a Lleida. Finalment Sergi Marín apunta que ara és un moment clau per aconseguir la vegueria pròpia pel Penedès i que els partits polítics catalans tenen en el Parlament de Catalunya el fòrum de debat per aconseguir que això sigui una realitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: