Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pedagoga Nora Rodríguez va ser a la biblioteca dels Monjos per parlar del Bullying i desmuntar mo

Rodríguez va ser dimecres als Monjos per parlar del Bullying, definir el concepte i aclarir mites i mentides entorn a aquest tipus de persecució escolar.

Nora Rodríguez és una de les majors expertes del món en aquest tema i ha escrit molts articles relacionats amb casos de bullying. A més, és autora del llibre "Guerra en las aulas" i aviat traurà un nou llibre sobre estratègies per frenar la persecució d’un alumne per part d’altres.

Rodríguez va començar la conferència parlant de violència i explicant que no s’han de buscar excuses per al comportament dels empaitadors. Que un adolescent hagi estat maltractat o faltat d’afecte quan era petit no l’exculpa de comportar-se amb crueltat sobre un company seu. La pedagoga va insistir en què, si s’ha de parlar de bullying, s’ha de tenir molt clar que parlem de violència i no s’han de fer servir eufemismes, com ara problemes de convivència. També va deixar clar que aquest tipus de comportaments són fruit de molts factors: però principalment del fet que els pares deleguen l’educació dels seus fills en mans dels professors, però, per altra banda, treuen tota mena d’autoritat a les decisions d’aquests. A més hi ha una greu mancança pel que fa a la transmissió de valors. La pedagoga va explicar que aquesta situació afecta tot el món i que és possible canviar-la. Però la tasca és difícil ja que demana la participació i el treball conjunt entre la família, l’escola, els professors i, en la mesura del possible, tota la societat. En definitiva, s’ha de canviar el discurs que sosté la violència, perquè ara no hi ha la noció de que l’altre pateix.Rodríguez va explicar que el bullying és un procés dinàmic en què el grup té una funció gairebé igual que l’empaitador i on la víctima pot esdevenir també perseguidor. Pel que fa als enregistraments dels maltractaments, ja sigui amb el mòbil o amb cintes de vídeo, la pedagoga va comentar que es tracta d’una actitud que té a veure directament amb la crueltat.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: