Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ escola Sant Elies celebra els 125 anys, sent el centre més antic en actiu de Vilafranca

La presència de les germanes Carmelites Vedruna a Vilafranca es remunta al 1852, quan es van establir a l’ Hospital.

L’ any 1881, la congregació va fundar una nova comunitat al carrer Magdalena i va obrir portes l’ escola. Posteriorment, van comprar una casa pairal al carrer Puigmoltó per traslladar l’ escola que, amb successives ampliacions, ha arribat fins als nostres dies.

Amb el pas dels anys l’ escola s’ ha anat adaptant als canvis de la societat: l’ any 1974 es va convertir en escola catalana, el curs 78/79 en escola mixta i des del 1992 està gestionada per la Fundació Cultural Sant Elies.

Tot i els canvis, i la pràctica desaparició de les monges, Teresa Masqué, membre de la Fundació Cultural Sant Elies, ha afirmat que l’ empremta de Santa Joaquima de Vedruna continua viva.

Per tal de celebrar el 125è aniversari, l’ escola Sant Elies prepara un ampli programa d’ actes que començaran la setmana prèvia al 22 de maig, diada de Santa Joaquima de Vedruna. En aquestes dates tindran lloc els actes destinats als alumnes actuals i a les seves famílies que culminaran els dies 21 i 22 de maig.

Quan als actes pensats per als exalumnes tindran lloc el 2 i el 4 de juny vinents.

El divendres 2 de juny se celebrarà un sopar que pretén reunir totes les promocions del centre i es presentarà un documental sobre el 125è aniversari que realitzarà el programa de VTV, Retalls d’ Història. Al cap de dos dies, el diumenge 4 de juny, tindrà lloc una missa a la Basílica de Santa Maria i una jornada de portes obertes pels exalumnes.

La directora de Sant Elies, àngels Guardiet, fa una crida a les antigues promocions a participar dels actes.

També es prepara una exposició commemorativa i des de Sant Elies, fan una crida a les exalumnes a aportar els records que guardin de la seva estada pel centre. Tant serveixen uniformes com bandes, quaderns o notes escolars. Tothom que vulgui col.laborar pot portar els seus records a l’ escola durant aquest febrer, de dilluns a dijous, de 5 a 7 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: