Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Homenatge a l`historiador penedesenc Antoni Saumell, mort el desembre de l`any passat

Aquest acte, organitzat des del Museu de vilafranca, L’institut d’estudis Pendesencs, la unviersitat pompeu fabra i la comunitat d’historiadors, també va servir per presentar el volum de Recopilación razonada de los usos rurales

L’auditori del museu de Vilafranca s’omplia ahir al vespre de gom a gom per retre homenatge a l’historiador Penedesenc Antoni Saumell, desaparegut el desembre de l’any passat. En l’acte van ser-hi presents els representants de les institucions organitzadores de l’acte. En representació del Museu de Vilafranca, el seu vice-president Ramon Nadal, en representació de l’institut d’estudis penedesencs, l’historiador Ramon Arnabat, l’historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra d’on Antoni Saumell era professor, Josep Fontana i el professor de la Universitat Rovira i Virgili, Antoni Gavaldà, que va ser l’encarregat de presentar la darrera obra de Saumell.

Ramon Nadal i Ramon Arnabat van recordar la vessant tant professional com també personal d’Antoni Saumell, destacant la seva incansable tasca de recerca històrica i la il·lusió que segurament hagués viscut al veure publicada la darrera obra.

L’homenatge de fet, també va servir per presentar el volum "Recopilación razonada de los usos rurales del partido judicial del Vendrell", publicat l’any 1896 pel notari Victorino Santamaría i que ara s’ha recuperat en edició facsímil per l’institut d’estudis penedesencs. El volum s’enceta amb una introducció d’Antoni Saumell i que esdevé el seu darrer treball. Els què ahir parlaven en nom de les institucions organitzadores van destacar a banda del buit deixat per l’historiador a nivell humà, també l’estroncament d’un seguit de treballs exhaustius, rigorosos de recerca històrica.

Antoni Saumell era professor de la facultat d’humanitats de la universitat Pompeu Fabra i membre de l’institut universitari d’història Jaume Vicenç Vives, on portava a terme una tasca de recerca dins l’àmbit de viticultura i el cooperativisme a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: