Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els estanquers de Vilafranca han obert amb normalitat a l’espera d’una solució negociada pel conflic

A Catalunya hi ha dues entitats gremials del sector dels estancs. L’Associació d’Estanquers de Barcelona i el Gremi d’Estanquers de Catalunya.

Els estancs de Vilafranca pertanyen a la primera entitat, que és més antiga i majoritària. L’Associació d’Estanquers ha recomanat , de moment l’obertura dels establiments, tot al contrari que el gremi d’estanquers de Catalunya que ha instat els seus membres a tancar durant cinc dies per comptabilitzar els diners que estan perdent. Així doncs els estancs de Vilafranca avui estan oberts. La setmana passada 7 dels 8 estancs de la vila van fer boicot als productes de Philip Morris, però la protesta només va durar dos dies perquè des de l’Associació d’Estanquers se’ls va advertir que aquesta mesura podia ser sancionada legalment.

L’Associació d’Estanquers ha convocat als seus agremiats a una assemblea que s’ha de celebrar aquest diumenge a Barcelona en la qual s’adoptaran noves mesures de pressió.

Els estanquers s’han queixat no només a Catalunya sinó també a la resta de l’Estat. El president de la Unió d’Associacions d’Estanquers d’Espanya ha demanat al Govern que imposi estabilitat en el preu del tabac. I ha qualificat d’il·lícit el fet de veure’s obligats a vendre les cigarretes per sota del cost de compra.Tot plegat en protesta per l`anomenada guerra de preus de les tabaqueres, i és que la tabaquera hispano-francesa Altadis ha rebaixat el preu de les seves principals marques de cigarrets entre 50 i 60 cèntims, en resposta a la rebaixa aplicada per Philip Morris la setmana passada, que va deixar el preu del paquet de Marlboro més barat que el de Fortuna.

Així, amb la rebaixa que entra en vigor, els paquets de Fortuna i Nobel abaixen 65 cèntims i passen a costar 1,85 euros, mentre que Ducados baixa 50 cèntims i queda en 2 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: