Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Parlament aprova instar el govern a promoure la integració de Querol a la D.O. Penedès

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Francesc Xavier Ballabriga, ha defensat davant la Comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca celebrada ahir al Parlament, una Proposició no de Llei presentada en el seu dia pel també diputat de CiU, Mateu Montserrat, sobre la inclusió del municipi de Querol en la denominació d'origen Penedès Tal [...]

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Francesc Xavier Ballabriga, ha defensat davant la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca celebrada ahir al Parlament, una Proposició no de Llei presentada en el seu dia pel també diputat de CiU, Mateu Montserrat, sobre la inclusió del municipi de Querol en la denominació d’origen Penedès Tal com han recordat els diputats de CiU, "la inclusió de Querol en aquesta denominació d’origen no correspon al govern, però el sentit d’aquesta proposta és, precisament, instar l’Executiu a iniciar les actuacions necessàries per tal de promoure l’acord per a fer-la possible". El municipi de Querol està situat geogràficament dins del Penedès natural. De sempre, s’ha venut raïm d’aquest municipi per a la DO Penedès, malgrat no formar-ne part, ja que quan es va dur a terme la creació de la DO Penedès l’Ajuntament d’aquest municipi va rebutjar la seva inclusió. Després, en evidenciar-se que la decisió no havia estat encertada, s’ha volgut redreçar aquesta situació. És per això que els diputats de CiU s’han mostrat "molt satisfets" per haver aconseguit la "unanimitat" de tots els grups parlamentaris en l’aprovació d’aquesta proposta, que és un pas important per a "donar resposta a les reivindicacions dels pagesos d’aquest municipi que conreen vinya i constaten les dificultats que se’ls presenta, no pas per manca de compradors de raïm, sinó com a conseqüència dels problemes derivats de la no inclusió a la DO Penedès".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: