Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat Miquel Carrillo assistirà divendres al 30è aniversari de la República Saharaui

Carrillo anirà al Sàhara divendres convidat pel Front Polisari i el govern de la República Àrab Saharauí Democràtica (R.A.S.D.) en representació d’Esquerra Republicana de Catalunya.

 

La RASD i el Polisari conviden els grups parlamentaris perquè facin de testimonis de la situació del poble saharauí i intervinguin en la solució pacífica del conflicte que enfronta el Sàhara amb el Marroc.

El proper dilluns 27 de febrer es commemora el 30è aniversari de la RASD, que va ser proclamada després de la retirada de l’exèrcit espanyol.

Però l’exèrcit marroquí va ocupar el Sàhara Occidental després dels acords de Madrid de 1975 pels quals Espanya cedia el Sàhara a Mauritània i el Marroc. Carrillo diu que “des de llavors queda pendent la descolonització d’aquest territori i l’estat espanyol hi té un deure històric”.

Amb motiu de l’aniversari tindran un seguit d’actes commemoratius i celebracions reivindicatives i d’exigència de compliment de la legalitat i el dret internacional, dins els territoris alliberats de la RASD, a la localitat de Tifarit. Destaca la celebració de la Conferència Internacional de Solidaritat amb el poble Saharauí que tractarà de les violacions dels drets humans a les zones ocupades del Sàhara occidental. També tindrà lloc un acte de destrucció de mines antipersones per part del Front Polisari.

La RASD ha estat reconeguda per més de 80 països i és membre de ple dret de la Unió Africana.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: