Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat de CIU, Joan Raventós, demana al govern tripartit que reconsideri la divisió territorial

Raventós ha qüestionat el document que aborda la Llei d’ ordenació territorial, al qual ahir la comissió de presidència va donar el vist-i-plau, i també com planteja el govern tripartit la consulta als

El diputat convergent lamenta que el tripartit no hagi escoltat el Penedès i el seu clam unànime a favor d’ una vegueria pròpia. El text del govern delimita 7 àmbits territorials, segant les aspiracions de configurar un àmbit que doni lloc a la vegueria del Penedès.

Quan a la consulta que es farà als ajuntaments, Raventós considera que serà perversa i capciosa perquè els preguntarà a quina vegueria volen pertànyer, sense donar opció a l’ existència d’ una nova vegueria.

Per Raventós, aquesta actuació és una bufetada al moviment popular a favor de la vegueria pròpia, al qual han donat suport 3 Consells Comarcals i nombrosos ajuntaments, entitats i particulars.

El diputat de CIU també ha lamentat el paper d’ Esquerra Republicana que s’ ha sotmès a les tesis metropolitanes del PSC.

Quan a la postura del grup parlamentari de CIU, Raventós es mostra convençut que defensarà la vegueria del Penedès, assumint les tesis dels diputats del Penedès-Garraf. De tota manera, el posicionament dels nacionalistes no es decidirà fins que la proposta arribi al Parlament.

Raventós es mostra convençut de la necessitat que la Plataforma provegueria pròpia continuï la seva tasca i ha anunciat que mantindrà reunions amb la resta de diputats del Penedès-Garraf per fer front al document de bases del govern.

D’altra banda, en relació al Pla Director, el diputat de CIU ha afirmat que pot acabar resultant "paper mullat" perquè no serà vinculant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: