Unes 4.000 racions de xató es repartiran aquest diumenge a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca.
Segons el Gremi d`Hostaleria de l`Alt Penedès, durant el matí de
diumenge es confia a arribar a servir prop de 4.000 racions d`aquest plat típic , de les quals 1.500 correspondran a la varietat
El preu del bitllet de degustació és de 6 euros, incloent dues
racions a escollir entre les varietats de Vilafranca, Sitges, Vilanova i el Vendrell, així com una copa de vi de la D.O. Penedès, pa coberts, un got i un pitet de regal. Com a novetat, aquest any s`organitzen dos tallers per aprendre a
elaborar la salsa de xató, impartits pel mestre xatonaire Salvador Blanch i per Dolors Pons, restauradora i presidenta del Gremi d`Hostaleria de l`Alt Penedès.
Durant la jornada també es realitzaran exhibicions de preparació
del xató a càrrec de mestres xatonaires de les diverses varietats
del plat.