Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot al contrari que el Pla Director, Salvem el Penedès proposa que creixin els pobles de la comarca

Dimecres es va celebrar una reunió del col.lectiu ecologista Salvem el Penedès per tal d’analitzar les propostes del Pla Director.

En primer lloc des de Salvem el Penedès es valora de forma molt positiva el treball que s’està realitzant en aquests moments per tal de poder concretar una planificació de futur per la comarca, però d’altra banda s’apunta que en determinats aspectes no s’està d’acord en les propostes que fa l’avantprojecte. Per exemple en l’àmbit dels creixements urbanístics.

Es planteja la possibilitat de doblar la població de la comarca en els propers 20 anys i Salvem el Penedès considera que és un creixement excessiu.

A més aquest grup ecologista té la visió contraria a la proposta de distribució territorial. Mentre que el Pla Director reforça els creixements de Vilafranca i Sant Sadurní i manté els pobles petits, des de Salvem el Penedès consideren que els que han de créixer són els pobles.

Segons el representant de Salvem el Penedès Vilafranca creix massa i Sant Sadurní no ha de seguir el mateix model. D’altra banda també assenyalen que el creixement dels municipis ha de ser moderat per que vagi acompanyat de l’oferta de serveis públics.Un altre dels àmbits en els que el col.lectiu ecologista no coincideix amb les propostes que fa l’avantprojecte del Pla Director és en el capítol dels

de les infraestructures. Salvem el Penedès es felicita que el Pla Director no contempli el 4rt Cinturó, però també es recorda que el Ministeri de Foment continua contemplant aquesta possibilitat per l’Alt Penedès.

Jordi Asensi, de Salvem el Penedès, apunta que continuaran mantenint l’alerta en aquesta qüestió.

També en l’àmbit d’infraestructures des de Salvem el Penedès es demana que el Pla Director posi més èmfasi en les propostes de transport públic, perquè a l’Alt Penedès és deficitari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: