Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reflexions entorn a la vegueria en la II Matinal per la Vegueria del Penedès

Tot i que la neu va provocar algunes absències, prop d’una seixantena de persones van participar d’aquesta jornada que va repassar els aspectes geogràfics, històrics així com econòmics i socials que fan referència

A tres quarts de deu del matí començava ahir la Matinal per la Vegueria del Penedès. Aquesta és la segona jornada de reflexió que es realitza a Vilafranca per tractar els temes que fan referència al passat i futur de la reclamada vegueria del gran Pendès.

El primer bloc de ponències va anar a càrerec de Josep Olivella, sots president de la plataforma per una vegueria pròpia. Olivella va destacar els límits geogràics naturlas que delimiten aquesta vegueria.

En aquest primer bloc de ponències també va participar-hi l’historiador Ramon Arnabat amb una ponència dedicada a la personalitat històrica d’aquesta vegueria. Una història que arranca al segle S.XIII

Xavier Bayer també va realitzar ahir una ponència sobre Territori natural, Francesc Ventura que va parlar sobre el futur d’aquesta vegueria i dels seus ciutadans i Josep Quelart va dissertar sobre la unitat econòmica i social d’aquesta vegueria del gran Penedès.

El segon bloc de ponències va anar a càrrec de Joan Solé i Bordes que va parlar sobre la necessitat d’un desenvolupament harmònic del territori, Sergi Marín que va parlar sobre la descentralització i el progrés, Cristobal Treviño que va parlar sobre benestar i sostenibilitat i Josep Faura que va parlar de la coherència política. L’arquitecte Ton Salvador també va parlar sobre comunicació i equilibri, concretament sobre la importància de decidir sobre les pròpies infrastructures, ja que aquestes són les que determinen quin tipus de creixement tindrà un territori.

Finalment el què havia de ser una taula rodona amb la participació dels directors dels mitjans de comunicació local no va poder realitzar-se en el format pensat inicialment. La neu ha provocat que alguns dels ponents no poguessin arribar a Vilafranca i finalment Ricard Rafecas, director del tres de vuit i Guillem Mercader del diari de Vilanova han estat acompanyats de manera improvisada per Josep collell, representant de l’alt Ter, Jordi Cuyàs, gerent del consell comarcal, Josep Ribes de la Denominació d’origen Penedès i Felix Plnatalet.

Més de seixanta persones han particiapt d’aquesta jornada, les conclusions de la qual quedaran publicades en un llibre que sortirà al mercat per sant Jordi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: