Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut d’Estudis Penedesencs presentarà l’edició del darrer treball de l’historiador Antoni Saum

Es tracta de l’edició facsímil del llibre del notari vendrellenc Victorino Santamaria "Recopilación razonada de los usos rurales del partido judicial del Vendrell", un estudi important de referències històriques del que se’n conservaven

Una de les facetes més destacades de l’Institut d’Estudis Penedesencs és l’edició de treballs de recerca. En els seus 30 anys d’història ha publicat a l’entorn dels 150 llibres. El darrer es presentarà properament i és un treball que va impulsar el malaurat historiador Antoni Saumell. Es tracta de l’edició facsímil del llibre del notari vendrellenc Victorino Santamaria "Recopilación razonada de los usos rurales del partido judicial del Vendrell", un estudi important de referències històriques del que se’n conservaven molt pocs exemplars.

El president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Joan Solé Bordes, destaca que és un llibre de referència pels historiadors.

L’edició la va assumir l’Institut d’Estudis, quan va saber que l’Antoni Saumell volia editar aquest volum amb un estudi introductori. De fet s’havia de presentar pocs dies abans de la mort de l’historiador, i lògicament l’Institut va suspendre les presentacions i les va ajornar. Ara es faran com homenatge a l’Antoni Saumell.Saumell analitza en l’estudi introductori els usos i costums de la ruralia penedesenca del tombant dels segles XIX i XX en base a les referències del volum de Victorino Santamaria. Les presentacions aniran a càrrec de l’historiador Ramon Arnabat, cap de la secció d’història de l’Institut d’Estudis. La Biblioteca Terra Baixa del Vendrell acollirà una primera presentació el divendres 20 de gener a les vuit del vespre i a Vilafranca es presentarà el mes de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: