Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i el Pilar de 8 signen un acord per treballar conju

Intercanviaran coneixements i es donaran suport mutu de cara a assessorar i introduir a les persones que pateixen Alzheimer i també als seus familiars

Aquesta tarda s’ha presentat aquest acord de col·laboració entre les dues entitats després de dos mesos de treball, que es concretarà en la participació dels socis d’ambdues en activitats conjuntes. D’una banda els membres del Pilar de 8 participaran en els actes que organitzin els familiars de malalts d’alzheimer i rebran també formació per conèixer la malaltia i saber com afrontar-la. D’altra, aquests donaran suport a les persones i famílies que pateixen aquesta malaltia en que la dependència és un dels principals motius de tensió.

Una de les primeres reivindicacions que llancen ja les dues entitats per tal de poder treballar en condicions aquesta malaltia i tot el que l’envolta, és disposar d’un local on els malalts i les persones a les quals es diagnostica aquesta malaltia en un primer estat, puguin rebre atenció i adreçar-s’hi per tal de poder encaminar la malaltia.

Angels Cererols, la presidenta de l`Associació de Familiars de Malalts d`Alzheimer insistia sobre tot que cal tenir present que les persones que o bé pateixen la malaltia, o bé se’ls acaba de diagnosticar no poden ser atesos ni en un centre de dia ni en un Casal d’avis, i que per tant cal un espai on poder-ho fer, i professionals també per poder-los atendre.

Una primera activitat fruit d’aquest acord seria la xerrada que es farà el 8 de febrer a l’Escorxador adreçada tant a persones que pateixen la malaltia com a les interessades en saber-ne més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: