Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Arxiu Històric Comarcal ha iniciant la introducció a la base de dades de les im atges del Museu de

El mes d’octubre de l’any passat es va signar un conveni entre la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament de Vilafranca i el Museu per la catalogació i conservació de les imatges que tenia el

Desprès del procés de condicionament i la utilització de suports homologats per garantir-ne la conservació aquests dies s’ha iniciat la descripció de les imatges, introduint-la en una nova base de dades. Recordem que en virtut del conveni signat el passat mes d’octubre, el Museu va lliurar a l’Arxiu Històric Comarcal, a títol de dipòsit, un fons de 55.000 imatges i films. D’aquests, 5.500 ja estan catalogats, i la resta seran catalogats pel personal de l’Arxiu Històric Comarcal seguint criteris homologats internacionalment. La directora del Museu, Montse Iniesta, destaca que la cessió dels documents és en dipòsit, sense desvincular-se de la propietat. En aquest sentit es destaca que l’objectiu principal ha estat garantir la conservació dels documents, i això és possibles gràcies a les característiques tècniques de l’Arxiu Comarcal que mantenen unes condicions regulars de temperatura a 21 graus i d’humitat, en un 40%.El director de l’Arxiu, Josep Maria Masachs, destaca que a mesura que les imatges es vagin catalogant , es facilitarà la seva consulta pública de forma presencial i per via telemàtica. L’Arxiu de la Imatge i el So va ser creat per l’Ajuntament de Vilafranca per recollir, conservar i difondre els documents no textuals, fílmics i sonors que fan referència a Vilafranca i a l’Alt Penedès i es troba ubicat a l’Arxiu Històric Comarcal, gestionat des de l’any 1989 pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: