Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles es nega a un debat obert amb els veïns sobre el desenvolup

Davant de la manca de resposta oficial a la demanda d’explicació pública que van reclamar fins a dues-centes persones del poble, un grup d’aquests veïns va demanar als partits de l’oposició de l’Ajuntament

Per tant, en el ple celebrat el passat 21 de desembre el govern municipal, davant d’aquest requeriment, va anunciar que la resposta no serà, com s’havia demanat, en forma de trobada entre veïns i equip de govern, sinó que serà mitjançant una circular. De manera que es respondrà igual que es va fer en el cas de la petició d’informació dels veïns del Barri Vell davant el projecte de reurbanització d’aquesta zona del poble.

D’altra banda, en el mateix requeriment, es va demanar que s’expliqués la postura de l’Ajuntament en relació al Pla Director Supramunicipal de Sostenibilitat dut a terme per la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Penedès. Així com també es va preguntar quan es faria la presentació pública del Pla i quan es durien a terme els tallers de participació ciutadana que contempla el projecte, que ja s’han dut a terme en diferents pobles de la Mancomunitat. En aquest cas el govern va anunciar que des d’un bon principi no havia cregut en aquest estudi i que per tant no creia convenient que el poble en tingués coneixement. L’alcalde va insistir que "l’Ajuntament no s’ha adherit al Pla que promou la Mancomunitat i conseqüentment no es presentarà al poble", tot i que en la revista informativa del pla sí que figura l’ajuntament de Sant Pere com a participant.

Pel veïns que reclamen la seva presentació, la importància d’aquest projecte està en el fet que és un estudi previ del terreny no urbanitzable dels municipis de la Mancomunitat i pot servir per orientar, des del territori, el Pla Director de l’Alt Penedès, el qual afectarà directament els municipis i els seus veïns.

Pels veïns, aquest elements són un indicatiu del tarannà de l’equip de govern davant el desenvolupament del territori i sobre la participació ciutadana en la definició del poble, i tot plegat desperta més suspicàcies i més preocupació pel model de desenvolupament del poble, que hauria de ser sostenible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: