Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La restauració del Sant Sepulcre d’Olèrdola es preveu iniciar aquest any.

Dimecres visitava Olèrdola l’equip tècnic encarregat d’elaborar el projecte executiu de la restauració del Sant Sepuclre d’Olèrdola, una edificació única dins el romànic al Penedès per la seva planta circular i pintures interiors.

Durant la visita, el responsable de l’equip professional, l’arquitecte Xavier Guitart, es mostrava confiat en poder redactar el projecte de tal forma que les obres de restauració en una primera fase es puguin ja iniciar durant aquest any 2006.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, destacava durant la visita el rigor, experiència i coneixements tècnics en el camp de la restauració del patrimoni arquitectònic de l’equip encarregat de redactar el projecte. Per l’alcalde, cal que la restauració pugui disposar d’un projecte "de màxims" que situï les necessitats de restauració del Sant Sepulcre, contemplant una primera intervenció per resoldre els problemes urgents d’humitats que malmeten l’edifici i faci consolidar les pintures romàniques.

Josep Tort recordava que per a fer aquesta primera fase, es disposa d’un pressupost de 100 mil euros, dels quals la Generalitat aporta la meitat a través d’una subvenció ja concedida.

Tenint en compte que el Sant Sepulcre és un monument adossat a una casa pairal de propietat privada, durant la trobada de dimecres es va acordar que l’equip tècnic elaborarà un document que plantejarà jurídicament les possibilitats i condicions d’ús perquè es puguin fer visites públiques en els espais que es cedirien de la finca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: