Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat rehabilitarà i millorarà l’estació d’autobusos de Vilafranca

La Generalitat de Catalunya té previst rehabilitar i millorar en els propers mesos l’estació d’autobusos de Vilafranca, situada a l’avinguda de Vilanova, fent cantonada amb l’avinguda d’Europa.

L’Ajuntament de Vilafranca, ja ha donat la corresponent llicència municipal a l’empresa pública de la Generalitat GISA per tal que pugui dur a terme les obres.

El projecte actuarà, d’una banda, en l’edifici que serà rehabilitat, pintat i netejat. També es construiran dues noves marquesines als extrems de l’edifici i un servei sanitari adaptat. Pel que fa al recinte exterior de l’estació, s’actuarà al paviment, reparant les zones malmeses, i a nivell d’accessos s’instal·laran barreres de control d’accés per tal d’evitar la circulació de vehicles privats pel recinte de l’estació i també es modificarà l’escala d’accés a l’estació, actualment tancada degut a les obres de soterrament i cobriment de les vies.

Una altra actuació important serà la delimitació, el condicionament i urbanització de l’aparcament públic de vehicles que hi ha entre l’Arxiu Històric i l’Estació d’Autobusos, enfront mateix del nou vial que s’està començant a urbanitzar per connectar el barri de la Girada amb el carrer del General Cortijo. Aquest aparcament tindrà un accés independent de l’estació per tal que els vehicles privats hi puguin accedir directament sense haver d’entrar al recinte de l’estació.

La zona d’estacionament també preveu la instal.lació d’un biciberg, un novedós aparcament soterrat de bicicletes totalment automatitzat que la Generalitat està implantant a les estacions d’autobusos de Catalunya.

El projecte de rehabilitació i millora de l’estació d’autobusos de Vilafranca també preveu la instal·lació d’energies renovables com pot ser un sistema de captació d’energia solar.

Finalment també s’instal·laran nous sistemes d’informació, com ara un sistema audiovisual d’informació programada i d’avisos al públic sobre arribades i sortides de busos, nova megafonia i interfonia i un sistema tancat de TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: