Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es replantaran sis xipresos del Cementiri que s’hauran d’arrencar per la construcció de nous nínxols

Els exemplars que es recuperen i es trasplantaran tenen una alçada d’entre 7 i 8 metres i van ser plantats al recinte nou del cementiri fa uns 10 anys.

Amb motiu de la propera construcció d’un nou bloc de nínxols al cementiri municipal, aquests dies s’està procedint al trasllat de sis exemplars de xiprer del recinte nou del cementiri cap a d’altres espais del cementiri on substituiran exemplars que estan deteriorats i són irrecuperables. Els exemplars que es recuperen i es trasplantaran tenen una alçada d’entre 7 i 8 metres i van ser plantats al recinte nou del cementiri fa uns 10 anys.

Pel que fa a l’aprofitament dels arbres, la tècnica de parcs i jardins de l’Ajuntament, Carme Lacambra, recordava que aquests dies s’han estat recollint alguns dels arbres de nadal que han estat a les llars dels vilafranquins i que encara es trobin en bon estat. De fet però, Lacambra comenta que dels 30 avets que s’han recollit, només n’hi ha 3 o 4 que puguin sobreviure.

D’altra banda i en el mateix recinte del cementiri, aquests dies s’està procedint a fer una esporga de neteja i seguretat en grans exemplars de xiprer, de pi blanc i de pi pinyoner. Concretament s’actuarà en 12 grans exemplars de xiprer amb una alçada d’entre 12 i 18 metres, en dos pins blancs d’entre 10 i 12 metres d’alçada i en un pi pinyoner d’entre 12 i 15 metres d’alçada.

Els treballs consisteixen en l’eliminació de branques seques o amb perill d’esberlament en aquests grans exemplars amb la finalitat d’evitar perill de caigudes.

Finalment, en els darrers dies s`ha procedit a l`esporga de fruit dels exemplars d’arbre anomenats troanes i que es troben en diferents vies públiques de la Vila.

Aquesta espècie és de fulla semipersistent i cal fer l`esporga a la tardor, una vegada acabada la fructificació, ja que la caiguda del fruit a terra pot causar molèsties.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: