Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es celebra el primer aplec de gais i lesbianes de pobles, viles i ciutats petites

L`objectiu és coordinar les accions dels col.lectius de diverses poblacions en la lluita contra la homofòbia

El col·lectiu de joves per l’alliberament sexual a Vilafranca celebrava ahir el primer aplec de col·lectius de gais i lesbianes de pobles, viles i ciutats petites. Aquesta iniciativa pretén coordinar els esforços de diversos col·lectius per tal de lluitar contra la homofòbia i la desconeixença entorn a la homosexualitat.

L’aplec s’iniciava amb la taula rodona "Estratègies i lluites dels col·lectius d’alliberament gai i lèsbic de poblacions petites". Els participants en aquesta taula rodona, a banda de JAHVA, van ser col·lectius d’alliberament homosexual de Tarrassa, Tarragona, Vilanova, Reus i el Solsonès. Cada organització va exposar les seves activitats i les línies de treball.

Un dels punts de l’ordre del dia era la creació d’una xarxa entre els col·lectius participants per tal de coordinar les accions informatives o lúdiques en el conjunt de les poblacions. La educació sexual i la informació sobre el col·lectiu homosexual són alguns dels aspectes que es van destacar en les conclusions d’aquesta taula rodona.

La tarda del dissabte es va dedicar als aspectes més lúdics. El què havia de ser però una cercavila sota el lema "Gai , lesbiana: fes-te visible!" va acabar convertint-se, degut a la manca de participants i al retràs de les activitats, en una passejada pel centre històric de la vila.

L’associació cultural La Fornal inaugurava també, dins l’aplec, l’exposició "La lluita homofòbica al Penedès" , una exposició creada a partir de fotografies de diversos actes realitzats a la comarca pels col·lectius d’alliberament sexual.

Finalment i per clausurar l’aplec, la Moderna va acollir un concert antihomofòbic, amb l’actuació del grup Antiherois i el DJ Playtex.

Els Antiherois presentaven en seu primer treball "les noves dives". Aquesta proposta de música electrònica s’inscriu en el nou gènere de la electroescudella sound sistem, una manera de denominar aquesta corrent nascuda a Barcelona que inclou la música festiva però amb tocs de reivindicació.

Els antiherois es van poder veure per darrera vegada a Vilafranca per la Festa Major alternativa i ahir presentaven tant temes propis com versions de cançons molt conegudes al territori i sovint antigues reinterpretades per la pròpia visió dels antiherois.

Una divertida manera de clausurar aquest primer aplec de col·lectius de gais i lesbianes de pobles, viles i ciutats petites.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: