Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El temporal d’aquest cap de setmana ha afectat especialment als pobles de les zones de muntanya del

Ahir es va veure afectat el transport escolar de Pontons a Vilafranca.

El temporal que està afectant en els darrers dies el territori català segueix causant incidències en el transport escolar i als centres docents. Avui encara hi ha uns 5.000 alumnes afectats a tot Catalunya per la suspensió del transport escolar.

A les comarques de Barcelona només s’han registrat incidències a la comarca de l’Alt Penedès. Concretament, s’ha vist afectada la línia que va de Pontons a Vilafranca. Els alumnes afectats han estat 15.

Avui també encara es conserven gruixos de neu a la part més alta del Penedès, a la zona de Pontons, a Sant Quintí o a Olèrdola, tot i que les vies de comunicació han estat normalitzades, especialment la carretera N-340 que tan dissabte com diumenge va quedar tallada a l’alçada del Port de l’Ordal. Com a conseqüència de les nevades a Vilafranca es van suspendre dos actes que estaven previstos per aquest cap de setmana.

D’una banda, la inauguració de la pista d’atletisme, on estava prevista la presència del Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Rafel Niubò, i del diputat-president de l’àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, Pere Alcober. Va quedar postposada per una data encara per determinar.

A més, l’Aplec de Sant Pau, que s’havia de fer aquest diumenge, també ha quedat ajornat. Aquest acte es farà el proper diumenge 5 de febrer. La Direcció General d`Emergències i Seguretat Civil informa que es manté la fase d`alerta dels plans d`emergència de l`Inuncat i el Neucat d`acord amb les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya .

Segons aquestes previsions es manté la situació meteorològica de risc tant per pluja com per neu a diversos punts del país.

Al litoral i prelitoral es poden registrar acumulacions d`entre 50 i 100 litres per metre quadrat. Així mateix també s`alerta de la possibilitat de pluges gelants, pluja en forma líquida però que en contacte amb el terra pot formar una capa de gel. és per això que cal extremar al màxim les precaucions a l`hora de circular davant la possibilitat de plaques de gel a la calçada.

Durant tot el cap de setmana la neu no va deixar de caure a Mediona. En aquest municipi l`ajuntament va posar 3 tractors i dues pales a treure la neu i netejar carrers. Es va tirar 9.000 kg de sal per totes les urbanitzacions però va ser una tasca inútil davant la quantitat de neu que va caure en tot el municipi amb gruixos que superaven en el mig metre a Sant Elies i La Font del Bosc mentre que a Sant Joan, Sant Pere i Cases Noves estaven al voltant dels 40 cm.

A causa de la neu van caure diversos arbres que van tallar el subministrament elèctric de municipi.

FECSA i el Bombers de La Llacuna van lluitar per

restablir el servei però malgrat tot algunes zones de Mediona van passar moltes hores sense llum.

Treballadors de la Paperera SCA de Mediona van ser rescatats per les màquines de l`Ajuntament ja que a la nit, en sortir de treballar es van trobar

bloquejats a l`alçada de Ginoles. També es va haver d`obrir diverses vegades el carrer de la residència Novallar per permetre l`arribada de les ambulàncies i serveis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: