Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei de Parcs i Jardins de Vilafranca espera recollir uns 50 arbres de Nadal

Un any més, després de les festes nadalenques, l’

ajuntament de Vilafranca organitza un servei de recollida dels avets que han guarnit les cases.

Tan si els arbres estan vius com si estan morts o malmesos es recomana trucar al Servei de Parcs i Jardins o al Telèfon del Carrer, el 93 817 24 50, i notifica que es disposa d’ un avet. D’ aquesta manera, els tècnics poden fer una recollida personalitzada i decidir sobre la marxa si l’ arbre es destinarà a elaborar compost o si té opcions de ser replantat.

Un cop concertada la recollida, si l’arbre està viu i té opcions de sobreviure anirà al viver municipal a l’ espera de ser trasplantat al cap d’ uns mesos com ha explicat Carme Lacambra, responsable tècnica de Parcs i Jardins.

Els avets que en els darrers anys han sobreviscut han estat trasplantats a zones orientades al nord. Per exemple, en trobem alguns a la plaça 11 de setembre o a la plaça Pau Casals, totes dues al barri de l’ Espirall.

En cas que els tècnics dictaminin que l’ arbre ha mort o que està en mal estat, servirà per fer compost i adobar els parcs vilafranquins. Segons Lacambra, aquest compost és de molt bona qualitat, tot i que resulta car.

El Servei de Parcs i Jardins de Vilafranca espera recollir uns cinquanta avets, seguint la tònica dels darrers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: