Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP de Vilafranca demana a l’equip de govern que agiliti el Pla Urbanístic i que promogui habitatg

El regidor del PP a Vilafranca, Josep Ramon, ha explicat aquesta tarda els trets en política d’habitatge del seu Grup Municipal, i ha contestat les al·lusions realitzades sobre el PP pel Grup Municipal

Ramon ha comentat que tot i que sembla que finalment els preus de pisos a la vila el 2005 no van pujar un 25%, com s’havia dit la setmana passada, sinó que la mateixa societat de taxació ha rectificat per dir que la xifra està en prop d’un 15%. El regidor del PP argumentava que el seu suport al pla urbanístic del 2003 va servir per donar facilitats a un creixement moderat i que possibilitava que els vilafranquins tinguessin pisos.

Des de el PP pensen que el poc sol és un factor que encareix encara mes els preus dels habitatges. Seguint aquest criteri el Grup Municipal del Partit Popular va donar suport al POUM, en què es preveia un creixement moderat del sol urbanizable envers al Pla General anterior. Segons el PP, l’increment del preu de l’habitatge a la Vila ve condicionat per la seva proximitat a la ciutat de Barcelona, les seves bones comunicacions i una bona qualitat de vida

Els populars demanen també que es potenciï el 10% d’aprofitament que els propietaris tenen que cedir obligatòriament en els nous Plans Parcials, i que el que no s`utilitzes finalment per la construcció d’equipament és destines a la construcció d’habitatge social.

Fins fa poc l`Equip de Govern de Vilafranca es dedicava a vendre aquest sol restant per aconseguir recursos per la Hisenda Local.

Finalment, Josep Ramon ha apuntat que el seu grup no considera que sigui adient que la societat municipal d’habitatge assumeixi tirar endavant promocions d’habitatges socials. Des de el PP pensen que la Societat Municipal de l’Habitatge tindria que cedir terrenys a Cooperatives o Fundacions, com s’ha fet fins ara, i que s’encarreguessin com a màxim d’assessorar-los amb la gestió. Altres maneres seria cedir terrenys a empresaris assumeixin el risc de la construcció d’habitatges socials o de protecció oficial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: