Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla Director preveu que la població de l’Alt Penedès es dobli d’aquí al 2026

Des de la setmana passada els 27 ajuntaments de la comarca disposen ja del document d’avantprojecte de Pla Director Territorial de l’Alt Penedès.

Un document que està a la seva disposició perquè el puguin analitzar i presentar les al.legacions que considerin oportunes.

Un dels aspectes que podia suscitar més debat era el de les propostes urbanístiques de creixement. El Pla s’ajusta a la planificació que ja tenen aprovada els ajuntaments i preveu que es pugui doblar la població en el conjunt de la comarca fins l’any 2026.El Pla serà el document que regirà el desenvolupament urbanístic de la comarca i serà d’obligat compliment un cop s’hagi aprovat. El president del consell comarcal, Ramon Xena ha destacat que en l’àmbit de protecció del territori forestal i agrícola s’ajusta molt a les expectatives generades en tot el procés participatiu. Pel que fa a les infraestructures no planteja el quart cinturó, però sí que es planteja un desdoblament de la N-340 amb una nova carretera que anirà costat per costat amb l’autopista.També es preveu un reforçament del transport públic i del tren, amb la consolidació de l’actual estació de rodalies de Vilafranca, una possible estació de regionals a la zona de la base de muntatge i una tercera estació de rodalies al polígon de Mercaderies. També es preveu una segona estació a Sant Sadurní.

De totes maneres Ramon Xena recorda que es tracta d’un avantprojecte i que hi ha tres mesos perque els ajuntaments presentin al.legacions.Aquest dimecres es farà una reunió del consell d’alcalde de l’Alt Penedès en la que els redactors del Pla Director presentaran les seves propostes i dijous està prevista una reunió similar del consell eco-social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: