Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El fons d`art del Monestir de Nostra Senyora del Carme s`exposa a l`aula de cultura de Caixa Penedès

Aquest és un important fons artístic que inclou pintures sobre tela i pintures sobre fusta del segles XVI al XIX, que recentment han passat per un procés de restauració

Ahir al vespres s’inaugurava la mostra la mostra artística que recull diverses peces del fons d’art del monestir de nostra senyora del Carme de Vilafranca. Les disset pintures que s’exposen a les parets del fòrum Berger Balaguer han estat recentment restaurades amb el patrocini de l’obra social de caixa Penedès.

El procés de restauració, executat per l’empresa Idear va iniciar-se el passat vint i quatre de juny i en diverses peces ha suposat un esforç molt gran la seva restauració ja que estaven força malmeses i en el cas de les pintures sobre fusta ha estat una tasca especialment complicda. Concretament han estat restaurades vuit peces de pintura sobre fusta i nou pintures sobre tela-

En aquesta mostra cada pintura va acompanyada d’un planell explicatiu que fa referència al seu procés de restauració i als elements tant pictòrics com als materials a partir dels quals està configurada cada obra.

Les pintures, la creació de les quals es compren entre finals del segle XVI i el segle XIX són desconegudes per al gran públic ja que han estat tancades en el monestir de nostra senyora del Carme. Aquest monestir fou el primer de monges Carmelites que s’erigí a Catalunya, després de diversos intents fracassats a Barcelona i Vic.

Si bé en un inici el monestir estava ubicat al cenre de vilafranca. el creixiemnt de la vila va provocar el trasllat a les afores, i per aquest motiu es va construir el nou monestir, on actualment encara viuen fins a 14 germanes carmelites.

Ara, amb la recuperació d’aquests peces la comunitat carmelita estudia la possiblitat d’obrir el convent cada dos o tres anys per fer una jornada de portes obertes i permetre als vilafranquins visitar aquestes obres pictòriques

Però de moment i fins que aquesta voluntat no és faci efectiva, les obres es podran visitar fins el proper 12 de febrer a l’aula de cultura de Caixa Penedès

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: